tisdag 8 november 2011

Födelsedag och bjudmat!







































Förra helgen hade vi lite kalas för lillprinsen här hemma! Det är nåt speciellt när man får se dem och deras ögon glittrar när paket efter paket räcks fram till dem... de vet varken ut eller in! ;) Men glädjen går absolut inte att ta fel på. På menyn blev det fisk, som verkligen är superlätt att göra för många personer, och går att förbereda och sedan bara skjuts in i ugnen.
Den har varit med här på bloggen tidigare, men den är helt klart värd att lyfta fram igen! Så ni som inte har gjort den, gör dem! Det säger jag bara!

Sandkullens lax
4 personer
600 gr laxfile utan skinn och ben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 340 gr)
1 tub mjukost skagenost eller
kräftost
5 dl mellangrädde
1 msk hummerfond
1 dl finhackad dill
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven västebottenost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Lägg i fisken i en ugnsfast form.
Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela
dem över fisken.
Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill och salt och peppar.
OBS! Ta det lugnt med saltet. Smaka av! Födela blandningen
över fisken. Strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 min.
Servera laxen med nykokt potatis (pressad), sallad och citronklyfta.
 



















Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.
Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill och salt och peppar




















Strö över riven ost innan den åker in i ugnen på 200 grader i 20-25 min.







































Polkatårta med två ljus fick bli dagens dessert. Det är såååå roligt att blåsa ut ljus...;) Så nu är det knappt möjligt att ha tända ljus på bordet, för allt blåses ut så fort tillfälle ges...

Receptet på tårtan hittar ni här!





5 kommentarer:

  1. Åh va många härliga recept du bjuder på. Gillar verkligen din blogg.

    Hälsningar

    Lena

    SvaraRadera
  2. Å fisken e verkligen smarrig :-) De gick ej o få fram receptet på tårtan :-(

    Tack för alla smarriga tips o recept!

    // Linda

    SvaraRadera
  3. Äääälskar Sandkullens lax, skall göra den nu igen på lördag för tredje gången. Använder din blogg som kokbok Madde, du är så duktig.

    Kram Martina i Åskloster

    SvaraRadera
  4. Hej, hittade din blogg häromdagen då jag letade efter balsamicosky.
    Den blir supergod, allt ser verkligen gott ut, funderar nu på sandkullens lax . Min fråga är dubblar du receptet , vi är ca 20 pers ,
    Hälsningar
    Annette

    SvaraRadera
  5. Hej Annette!
    Tack för din kommentar. Vad glad jag blir! Kul att du tyckte om den. På tal om Sandkullens lax är beräknat för 4 personer, så jag tycker absolut du ska gå efter receptet, 5 dubbla det om ni är 20 personer. Gärna lite extra, för den brukar bli otroligt populär :-) Lycka till! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera